Πέρκα με μυρωδάτη κρούστα και ζεστή πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 2 φιλέτα πέρκας

Για την κρούστα

  • 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλοστιμμένο
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. μουστάρδα
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 6 μέτριες πατάτες βρασμένες σε νερό αλατισμένο με το αλάτι με τα βότανα και κομμένες σε μπουκιές
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες
  • 1 κ.σ κάπαρη

Για τη σάλτσα

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι με βότανα
  • πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Για την πέρκα και την κρούστα

  • Βάζουμε όλα τα ύλικά της κρούστας στο multi και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε έναν απαλό πολτό. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας και καλύπτουμε με τον πολτό με τα μυρωδικά.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά.

Για την πατατοσαλάτα και τη σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαζάκι που κλείνει καλά και χτυπάμε δυνατά. Βάζουμε τις ζεστές πατάτες και το κρεμμύδι σε μπωλ και περιχύνουμε τη σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, κλείνουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα να αρωματιστεί για ένα τέταρτο.
  • Σερβίρουμε την πέρκα με τη σαλάτα και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.