Η Ψαρόσουπα απολαμβάνεται από πολλές χώρες και στη συγκεκριμένη συνταγή ο καπνιστός μπακαλιάρος δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά
- Κρεμμύδι 100γρ.
- Σκελίδες σκόρδο 4
- Μπαστουνάκια σέλινου 2
- Πράσο 100γρ. (περίπου 2)
- Μάραθο 100γρ. (περίπου 2)
- Φυτικό έλαιοl 60ml (4 κ.σ.)
- Λευκό κρασί, ξηρό 100ml
- Ζωμό ψαριού 500ml
- Ζωμό κοτόπουλου 500ml
- Πλήρες κρέμα γάλακτος 100ml
- Πατάτες (κομμένες σε κύβους) 450γρ.
- Καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου 300γρ.
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός 1 κ.σ.
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον Κόφτη/Τρίφτη χρησιμοποιώντας τον λεπτό δίσκο κοπής . Κόψτε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας τον δίσκο για κοπή τύπου Julienne το σέλινο, τα πράσα και το μάραθο.
- Προσαρμόστε το εργαλείο ανάδευσης, ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 140ºC και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1. Προσθέστε το λάδι στο μπολ. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα και το σέλινο για 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε όλο το ζωμό και την κρέμα, και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε τις κομμένες ντομάτες ανακατεύοντας και σιγοβράστε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Στο μεταξύ, αφαιρέστε το δέρμα από τον μπακαλιάρο και κόψτε τον σε μπουκιές των 5εκ. Προσθέστε τα στο μπολ και σιγοβράστε στην ταχύτητα ανάδευσης 3 για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίσουν. Ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.