Υλικά
-
1 1/2 kg χταποδάκι
-
350 γρ μακαρόνι κοφτό
-
100 ml ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-
1 λίτρο νερό (εμφιαλωμένο προτιμώ)
-
2 ντομάτες τριμμένες
-
1 κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 κύβο λαχανικών
-
3 φύλλα δάφνη
-
2 κτς ξύδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, την δάφνη και το ξύδι, βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει αρκετά περίπου 1 ώρα (σε χύτρα 35 λεπτά)
-
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε καρέ και βάζουμε μέσα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά,έχουμε βγάλει το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια σαν κύβους και το αφήνουμε στην άκρη!
-
Συνεχίζουμε με την σάλτσα όπου βάζουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο την ντομάτα τριμμένη την ζάχαρη, το κρασί, και τον κύβο,το νερό που υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα από το χταπόδι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μετά 5 λεπτών προσθέτουμε το μακαρονάκι και σιγά σιγά τα ποτήρια με το νερό και ανακατεύουμε μην κολλήσει
Αφήνουμε να βράσει 5 με 7 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το χταπόδι, με το ανάλογο αλάτι, πιπέρι!
-
Σβήνουμε την φωτιά και στο φαγητό πρέπει να υπάρχει ακόμη νερό ώστε μέχρι να κρυώσει το ζυμαρικό να έχει πιει όλα τα υγρά !
-
Σερβίρουμε και στολίσουμε με δυόσμο φύλλα η βασιλικό !