Κοτόπουλο με πουρέ

Υλικά

Για τον πουρέ:

  • 1200 ml γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 φάκελα Πουρές Πατάτας
  • 2 αυγά

Για το κοτόπουλο:

  • 1400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. (5-6) κρεμμύδια καθαρισμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγγάτο τριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και «σβήνετε» με τον χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να βράζει και όταν στο τέλος είναι έτοιμο και έχει πιει τα υγρά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το γάλα να βράσει, ρίχνετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Πουρέ Πατάτας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και πασπαλίζετε με το μισό τριμμένο τυρί. Γαρνίρετε με το κορνέ τον πουρέ πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει.