Πατατοκεφτέδες με ταραμά

Υλικά

  1. 4 μέτριες πατάτες
  2. 80 γρ. Ταραμά
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 2 κ.σ λάδι
  5. 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  6. Αλάτι, πιπέρι και λάδι για το τηγάνισμα (φυτικό για πιο ελαφρύ)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.

  2. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι να ξανθύνει ελαφρά.

    Βάζουμε σε ενα μπολ τον ταραμά και τον ανακατεύουμε καλά με το νερό μέχρι να διαλυθεί.

  3. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ κάνουμε πουρέ τις πατάτες και προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Προσθέτουμε και το πιπέρι.

  4. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να καψει.Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Λίγα-λιγα για να μην μειωθεί η θερμοκρασία του λαδιού.

  5. Μόλις πάρουν χρώμα,τα βγάζετε. Βαλτε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.

    Καλή απόλαυση!

    Πηγή