Υλικά
-
4 μέτριες πατάτες
-
80 γρ. Ταραμά
-
1 κρεμμύδι
-
2 κ.σ λάδι
-
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
-
Αλάτι, πιπέρι και λάδι για το τηγάνισμα (φυτικό για πιο ελαφρύ)
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.
-
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι να ξανθύνει ελαφρά.
Βάζουμε σε ενα μπολ τον ταραμά και τον ανακατεύουμε καλά με το νερό μέχρι να διαλυθεί.
-
Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ κάνουμε πουρέ τις πατάτες και προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Προσθέτουμε και το πιπέρι.
-
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να καψει.Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Λίγα-λιγα για να μην μειωθεί η θερμοκρασία του λαδιού.
-
Μόλις πάρουν χρώμα,τα βγάζετε. Βαλτε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Καλή απόλαυση!